Podzimní recepty s Petrou Krejčovou- Zlaté mléko

ZLATÉ MLÉKO

hrnek rostlinného (kokosovo – mandlového) mléka

1 menší čajová lžička kurkumy

špetka kayennského nebo černého pepře

½ lžičky najemno nastrouhaného zázvoru

med nebo sirup (kokosový, datlový, rýžový, čekankový)

špetka skořice


Mléko lehce zahřejeme, přidáme ostatní ingredience. Promícháme, nalijeme do sklenice a dochutíme skořicí. Zkuste si doma kokosovo-mandlové mléko vyrobit, tato kombinace je osvědčená svojí jemností a lahodností.

Tento nápoj nejenže Vás pohladí svou vůní a chutí, ale zároveň nabudí Vaši imunitu. Svými silnými protizánětlivými účinky Vám pomůže před chřipkami a rýmami v sychravém počasí.


Kurkuma obsahuje kurkumin, který se v Indii používá již tisíce let jako součást řady ajurvédských léčebných receptur. Je to silný antioxidant a jeho vstřebatelnost podpoříte použitím pepře. Pepř sám o sobě má silné antivirové účinky, působí proti nachlazení, chřipkám i plísním. Podporuje trávení, snižuje bolest kloubů a působí proti migrénám.Skořice patří k jednomu z nejsilnějších antioxidantů vůbec. To je koktejl, co říkáte?

Tento lahodný nápoj je prastarým ajurvédským lékem, který by se měl stát součástí Vašich pravidelných hýčkacích podzimních a zimních rituálů.

Používáme cookies, abychom vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce pro vaše pohodlí. Pro pokračování v prohlížení webu prosíme o potvrzení souhlasu.